Hasznos információk

Csak oxigéndiffúzió-mentes műanyag cső vagy többrétegű oxigéndiffúzió-mentes műanyag cső használható. Ellenkező esetben, a beépített cső anyagától függően tisztán pontkorróziót okoz vagy megváltoztatva a fűtővíz összetételét is, erős, aluminium oxid kiválás miatt eltömíti a radiátort, kazánt, szivattyút, majd lyukkorrózió következtében kilyukad a radiátor.

 

Igaz, de nem a Romantik radiátorokra. A radiátor belsejében kialakított keresztmetszetek kisebbek, mint a fűtéscsövek átmérője a radiátorban, nagyobb az áramlási sebesség, ami megakadályozza a vízkőlerakódást, így évtizedek alatt sem csökken a radiátor teljesítménye.

 

Minden felmelegített majd lehűtött tárgy az alakváltozásból adódóan, ha befeszül, pattogó hangot ad. A Romantik radiátorok a kialakításuknál fogva, ha a műszaki leírás szerint szerelik fel nem "pattog". A felfogatása lehetővé teszi a hőtágulásból adódó vízszintes ill. függőleges elmozdulást.

 

Igen, de nem a Romantik radiátor. Az a radiátor, amelyik felül vagy hátul nyitott, a poros levegőt beszívva az felfelé áramolva, összeporolja a drapériát, becsíkozza a falat. A Romantik radiátor mögé szerelt (utólag is felszerelhető, tetszőleges színben és méretben) aluminium légterelő a felfelé áramló levegőt eltereli, ezzel megakadályozza a fal és a drapéria összecsíkozását. Ez a fajta megoldás - más gyártók megoldásaival szemben - nem okoz teljesítményveszteséget.

 

A nagy tömegben gyártott radiátoroknál nem megvalósítható az egyedi elképzelés. Egyedi elképzelések esetén bármilyen színben és felületi kiképzésben rendelhető. Az egyedi színválasztásban segítséget nyújt a RAL színskála.